Kindertherapie

Maak je je zorgen om je kind omdat het niet lekker in zijn of haar vel zit of bepaalde situaties lastig vind en weet je niet meer wat je er zelf aan kunt doen dan kan kindertherapie jullie wellicht verder helpen.

Informatie

De signalen

Steeds meer kinderen voelen zich onzeker, alleen en onbegrepen. Ze hebben moeite met keuzes maken en zijn gevoelig. Ze willen het graag goed doen voor anderen en/of voor zichzelf. Ze passen zich aan, aan de omgeving/ de ander en laten dan sociaal wenselijk gedrag zien. Ze zijn bang om te falen, hebben een negatief zelfbeeld of worden gepest. Hierdoor vergeten ze wie ze zelf zijn en wat ze zelf willen. Je kind kan dan juist heel druk gedrag laten zien of trekt zich juist heel erg terug in zichzelf. Thuis is een veilige haven en daar kan je kind dan de boosheid, angst, frustratie en verdriet uiten. Soms zijn ze ook oververmoeid of trekken ze zich juist terug op hun kamer bijvoorbeeld.

Ieder kind verdient het om zichzelf te kunnen zijn, om te mogen stralen.

Ouders worden betrokken

Kinderen zijn vaak ook spiegels van de ouders en dragen ze, net als hun ouders,  trauma’s, onverwerkte emoties, blokkades van hun ouders en voorouders met zich mee. Of staan ze op een verkeerde plaats in het familiesysteem, bv nemen ze de rol van een ouder over omdat die dat even niet aan kan door bv ziekte, depressie oid. Daarom worden ook de ouders betrokken bij deze vorm van kindertherapie.

Wat levert het op?

Kindertherapie leert kinderen meer zelfvertrouwen te krijgen, in hun kracht te staan, een vol hoofd weer leeg maken, omgaan met hun emoties en hun (hoog)gevoeligheid, hun plaats in het familiesysteem weer innemen, waardoor ze weer zichzelf kunnen en mogen zijn en bij zichzelf te kunnen blijven. En hoe mooi is dat als je kind weer gaat stralen, weer in zichzelf gaat geloven en zijn of haar dromen gaat leven of achterna gaat zonder de ballast vanuit familiesysteem of voorouderlijnen.

Herken je dit?

Aan de volgende signalen van je kind, merk je dat je kind wat hulp nodig heeft:

 

 • Vaak boos of verdrietig zijn.
 • Negatief over zichzelf denken, een negatief zelfbeeld.
 • Faalangst, moeilijk tegen kritiek kunnen.
 • Je kind wordt gepest of pest zelf.
 • Vol hoofd, moeilijk tegen prikkels kunnen.
 • Vaak moe, buikpijn of hoofdpijn (zonder medische oorzaak).
 • Weinig vrienden, niet mee mogen doen.
 • Niet naar school willen.
 • Slaap-, eet- of zindelijkheidsproblemen.
 • Dwars en of opstandig.
 • Anders reageren dan anders.
 • Moeite hebben met alles rondom corona

Wat levert het op?

Na het traject heeft uw kind:

 • Meer zelfvertrouwen
 • Positief zelfbeeld
 • Staat het in zijn/haar kracht
 • Kan het zijn/haar volle hoofd weer leegmaken
 • Kan hij/zij omgaan met emoties
 • Kan hij/zij omgaan met zijn/haar hooggevoeligheid
 • Durft hij/zij zichzelf te zijn
 • Kan hij/zij bij zichzelf blijven
 • Gaat hij/zij weer stralen

Gun je dit ook je kind? Boek een sessie!

Het gaat er niet om of je binnen de lijntjes kleurt. Het gaat er om dat je je eigen tekening maakt.

Harry Gras

Wat is kindertherapie?

Kindertherapie is een combinatie van kinderfysiotherapie, sensorische integratietherapie, kindercoaching, voorouderheling, numerologie en transformatief coaching. Het vraagt ook een grote mate betrokkenheid en openheid van de ouders.

Het is een holistische benadering van het kind en het gezin waarin het geboren is en opgroeit.

Werkwijze

Stap 1: kennismakingsgesprek

Ik wil graag meer weten over jullie persoonlijke situatie zodat we kunnen kijken wat ik voor jullie kan betekenen. Dit gesprek is geheel verblijvend.

Stap 2: Intake

Tijdens de intake wordt er dieper ingegaan op de hulpvraag zodat er een compleet beeld ontstaat en er een plan van aanpak opgesteld kan worden. En kan er gekeken worden wat past bij jullie kind en waar de hulpvraag vandaan komt. Ook wordt er gekeken wat er bij het kind en bij jullie past.

Voor de intake ontvangt u 2 vragenlijsten. Een er van is de Sensory Profile, deze geeft informatie over de prikkelverwerking, de tweede is een vragenlijst over de ouders en grootouders en overgrootouders van het kind.

Stap 3: Therapiesessies

Nadat jullie akkoord zijn met het voorstel starten de therapiesessies met jullie kind. Ieder kind is uniek en dus zal ook elk sessie hierop worden afgestemd. We gaan samen aan de slag met bijvoorbeeld creatieve werkvormen, gesprekken, spel en bewegen.

Tijdens dit proces krijgt u als ouder de nodige ondersteuning en advies en zal ik jullie, in overleg met jullie kind zoveel mogelijk betrekken bij de ontwikkelingen. Ook kijk ik wat er speelt in jullie voorouderlijnen. Het is mogelijk en ligt aan leeftijd van het kind dat er een voorouderhelingsessie plaatst vindt. Als het kind nog te jong is dan kan het zijn dat ik vraag of een van de ouders bereidt is om de voorouderheling sessie te doen.

Kindertherapie is eigenlijk alles wat ik geleerd heb in een nieuwe vorm gegoten, waarbij de aandacht ligt op de verbinding van het kind met zichzelf en zijn voorouders.

Investering

Prijzen

Op dit moment werk ik met een wachtlijst in verband met de hoeveelheid aanmeldingen. Voel je vrij om contact op te nemen voor informatie over de wachtlijst en wanneer je dan aan de beurt bent.

email

Rosali@reulishofcoaching.nl

Telefoon

0646133518

Social media